Tájékoztató Partnereink részére a COVID-19 járvány kapcsán a gyógyászati segédeszközök forgalmazásával kapcsolatban

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy a COVID-19 járvány kapcsán számos változás lépett életbe a gyógyászati segédeszközök forgalmazásával kapcsolatban. Miután az egészségügyi intézmények 2020. május 4-i újranyitása számos kérdést, illetve megoldandó gyakorlati problémát okoz, az alábbiakban összefoglaltuk azokat a legfontosabb információkat, amely egyrészt a piac minden szerepelőjét érintik, másrészt segíti a korlátozások előtti vényfelírásokkal kapcsolatos helyzet normalizálását, a betegek gyógyászati segédeszközökkel szükséges ellátásának biztosítását.  

Miután a mellékelt tájékoztatókból kiderül, hogy elektronikus vényre csak egy szűkített NEAK lista került fel, ezért az alább táblázatban kiemeltük a cégünk által forgalmazott Lohmann & Rauscher termékeket. 

Lohmann_Rauscher_termékek_erecepten.xlsx

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ), az eESZT (Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér), valamint az EMMI által kiadott tájékoztatók alapján a vényre rendelhető gyógyászati segédeszközök tekintetében a következő változások léptek életbe 2020. április végétől: