Unilaterális bipopláris endoszkópia a gerincsebészetben

Szakmai nap az Országos Idegtudományi Intézetben

2019. október 4.-én az OKITI és cégünk szervezésében egész napos szakmai eseményen ismerhették meg a hazai gerincsebészek az UBE endoszkópia, mint új, innovatív minimálinvazív technológia alkalmazását.

Cégünk folyamatosan igyekszik olyan innovatív orvosi technológiákat, eszközöket felkutatni, amelyek hazai bevezetése, alkalmazása indokolt lehet. Ennek során, egy korábbi dél-koreai tanulmányúton „találtuk” az Endovision céget, akik ezt a technológiát, illetve a hozzá szükséges speciális eszközöket kidolgozták és forgalmazzák

A technológiáról röviden: 

Elsősorban az elhasználódásos (degeneratív) gerincbetegségek (porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, csigolya elcsúszások) széles körénél teszi lehetővé a minimálinvazív beavatkozást a nyílt műtétek helyett

A magyarországi bevezetésről:

Korábban ketten az OKITI orvoscsapatából cégünk közreműködésével dél-korában „testközelből” ismerkedhettek meg ezzel a műtéti technológiával, és sajátíthatták el annak fogásait.

Ezt követően, idén áprilisban helyeztük üzembe az első berendezést, amely az OKITI és a Dr. Rose Magánkórház kooperációjában valósult meg.

A sajtóban is komoly visszhangja volt az első műtétnek április végén, amely az OKITI-ban történt, a Prof. Dr. Banczerowski Péter, Dr. Padányi Csaba és Dr. Czigléczki Gábor alkotta orvoscsoport által. Ez az orvoscsoport azóta számos műtét során jelentős tapasztalatokat szerzett a módszer bevezetésében és gyakorlatában. Ennek alapján érzetük úgy, hogy eljött az idő arra, hogy a hazai szakma számára szélesebb körben beszámolhassanak ezekről.

Az eseményre az Endovision cég képviselői mellett Magyarországra hívtuk Dr. Jin Hwa Eum dél-koreai professzort is, aki már több, mint 3.000 UBE technológiával elvégzett műtét tapasztalatával rendelkezik.

Odoo • Image and Text

Az eseményt Dr. Ováry Csaba, az OKITI főigazgatója nyitotta meg.

Előadást tartott az eddigi hazai tapasztalatokról Prof. Dr. Banczerowski Péter, az OKITI idegsebészeti szakmai igazgatója, az MTA doktora, a SOTE Idegsebészeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a technológiát az OKITI-ben alkalmazó orvoscsoport vezetője.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Dr. Jin Hwa Eum az UBE technológia előnyeiről és alkalmazásáról tartott előadást, kitérve annak nemzetközi szakmai/ tudományos elfogadottságára is.

Dr. Padányi Csaba adjunktus előadása elsősorban a hagyományos és az UBE technológia összehasonlításáról adott áttekintést.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

A szép számmal megjelent érdeklődő két műtétet is végig követhetett, a zárt láncú videorendszer segítségével. A kivetítőn felváltva láthatták a műtő, illetve az endoszkóp optikája által közvetített képet , és hallgathatták az orvoscsoport kommentárjait a műtét közben.

Odoo • Image and Text
Odoo • Image and Text

További információk: